Svar del 1

Vart kommer dina mesta kläder ifrån? Bra tips på affärer i Borås?
Min garderob består väl mestadels av blusar & shorts just nu. Blusar köper jag lite var som, men mest Faith skulle jag tro! Standard svar för boråsare typ, men Faith, Jolina & Gina tricot inne i centrum :)

Hur får man bilder lite snyggt pixliga?
Jag har 800px breda bilder på min blogg, och ifall jag ska göra de lite pixliga så förminskar jag hela bilden till typ 500px-600px och sedan gör jag den till 800px igen om du förstår vad jag menar, då blir den lite pixlig/suddig.

Hej, hur fick du photoshop till din Mac? Skulle vara jätte snällt ifall du skulle kunna hjälpa mig med det.. :)
Det var en kompis som hjälpte mig med det så kan tyvärr inte hjälpa dig.

Frågan står redan på bilden men ändå, hur redigerar du dina bilder? dom blir så himla fina hela tiden!
Men åh tack! Brukar göra mina egna actions i photoshop då och då som jag använder på mina bilder, sedan laddar jag även ner actions på typ deviantart.com. Om jag ska göra en lite "naturligare" redigering så jobbar jag mest med ljuset och färgerna! Kan göra nåt separat inlägg med redigeringstips :)

Vet du om det finns något bra till mac datorer? Finns det något gratis? Eller om det finns något som inte är så dyrt?
Nej tyvärr inte eftersom jag endast använder photoshop själv och alltid har gjort. Dock funkar pixlr.com och photoscape till dem som inte har Mac.

Hur kan du ha gjort din design så fin? Hur har du gjort bakgrunden? Så somrig och fin! Hur fick du "regler" (innan du kommenterar) ?
Haha men tack vad glad jag blir! Måste även säga att jag är lite perfektionist när det gäller sånna här saker, kan sitta med det hur länge som helst och känna att det är nåt som saknas, tillslut gör jag om allting och det kan hända flera gånger innan jag blir klar med en design som jag blir nöjd med haha. Jag har gjort bakgrunden i photoshop och reglerna innan man kommenterar är också en bild jag har gjort i photoshop och lagt in där.

Hur kan du fått en sån stor blogg?
Stor och stor kan jag väl inte säga.. men den har väl vuxit med tiden, har ju haft den i 2 år och innan det hade jag en blogg (hade den iofs bara i typ 3 månader, men ändå) kommer ihåg att jag hade typ 20 prenumeranter via bloglovin' på den iallafall. Sen har jag varit på blogg.se's framsida typ 4 gånger, riktigt kul! Dock försvinner de besökarna väldigt fort.. Det är ju ni som är en del av bloggen!


Favorit butik här i lilla staden Borås?
Faith.

Vad köper du mest kläder?
Oj, överallt haha! Gina, h&m, faith bl. a.

Och jag måste säga att du har en super fin blogg! :D
Tusen tack! Blir så glad.


Vad har du för planer i sommar?
Vi ska vara här i stugan en hel del (typ helger och så emellanåt) tror jag, sedan veckan efter midsommar ska jag, Rasmus, Frida och William ner till Fridas stuga några dagar. Sedan har vi pratat om att ev. åka på nån annan semester med familjen men jag vet inte hur det blir riktigt än!

skulle du kunna ge lite tips till min blogg? t.ex hur jag ska göra den roligare m.m
Antar att du syftar helt på designen, och när man gör en design tycker jag att man ska försöka göra den så personlig som möjligt. Bloggar ska spegla personens personlighet, och sen tycker jag att man ska känna sig välkommen när man kikar in. Headern är viktig eftersom det i princip är den man lägger märke till först, om man väljer att inte ha en header (eller bara har en med svart text på typ) tycker jag att man kan satsa på lite på större bilder i inläggen som är typ 900-1000px stora. 

vilka actions använder du i ph, gärna länk till dom om du tar dom från devinart!
Har några som night-fate har gjort, typ två kanske. Sen har jag faktiskt sökt på google efter typ vintage, instagram osv. Photoshoprecept.se har jättebra photoshop guider också.

As fin blogg, verkligen! Några planer för sommaren? :)
Tusen tack!! Svar finns lite längre upp..

Favorit film?
Just nu hungergames tror jag, riktigt bra!

Sommartips?
Haha vet inte riktigt vad jag ska tipsa om här, men ja, om du ser detta får du gärna skicka en kommentar så svarar jag på frågan i nästa del!


Vilken bok/historia/händelse skulle du vilja se en film gjord av?
En bok jag läst för längesen som heter Hemligheten (originaltitel: Girl missing) skriven av Sophie McKenzie. Sen tycker jag att det hade varit kul att se en film om ens eget liv eller typ en nära vän :')

Är du rädd för något?
Haha ja ormar, spindlar, jättehöga höjder (alltså inte typ flygplan, men när man inte har nåt runt sig om ni fattar hehe..) och ibland mörker ;)

Hur och vad använder du för smink?
Är inte en sån person som absolut aldrig ens kan tänka sig att gå ut utan smink. Nu på sommaren orkar man inte alltid, och det är så gött att kunna klia sig i ögonen utan att det ska börja svida haha.. men annars använder jag foundation, puder och mascara.


Kommentarer
Postat av: Sofia

Var gärna med i veckans blogg, kommentera bara att du är med :D
http://byfia.com/2012/june/veckans-blogg-2.html#comment

2012-06-18 @ 19:48:18
URL: http://byfia.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0