Gymnasieval

Lite drygt två veckor kvar tills valen ska vara inne nu. Var på Bäckängs öppet hus igår och ska till teknis på torsdag.. så glad att jag gick till bäckäng igår då jag var och kollade lite på en linje jag aldrig "har gett en chans" och ens funderat på - nämligen samhäll journalistik & författarskap! Så nu står det förmodligen mellan den och ekonomin, får se hur det känns efter torsdag! Så svårt ju.
 
Och då tänker säkert alla åh nu väljer hon ekonomi bara för att det är just teknis osv osv, men så är det verkligen inte kan jag berätta då! Haha, ska inte döma eller något alls nu för Sven Erikson är säkert en jättebra skola, likaså Bäckäng! Men när vi var där på besöksdagar så kändes det bara mer rätt på bäckäng av någon anledning typ magkänslan, även om själva ekonomi linjen hade passat mig rätt bra tror jag. Då man kanske ska välja efter linje och inte skola! Men jag vet inte.. Ena dagen har jag bestämt mig för ekonomi, och andra är jag inne på en samhällslinje på bäckäng, känns liksom rätt & fel hela tiden.. Lite andra linjer jag kan tänka mig/har funderat på/skulle vara intresserad av är samhäll - beteendevetenskap, samhäll - europa & världen, designprogrammet, teknik - informations & medieteknik. 
 
Någon som eventuellt läser detta (som går i 9an/gymnasiet) och bor i Borås som har lust att berätta lite om vad de tänkt att välja/har valt (går för linje) och vad de tycker om den osv? Hade varit jättegulligt! Herregud vad mycket text det blev nu, men det är så mycket som snurrar runt i huvudet..
 

Kommentarer
Postat av: Jennifer Doverfors

Gå på magkänslan! :) Det är alltid bra om man är intresserad av det man ska läsa men du måste också trivas, annars kommer det inte funka :)

Svar: Precis! Tack för dina ord. :)
Karolina

2013-01-16 @ 13:12:59
URL: http://fashioncut.blogg.se/
Postat av: Cassandra

Tycker också du ska gå på magkänslan :) Jag går på Bäckäng och det är en underbar skolan!! :)

Svar: Vilken linje går du på & trivs du bra? :)
Karolina

2013-01-16 @ 13:21:40
URL: http://thereishope.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag har gått på bäckäng och kan bara säga att det absolut inte är som man tror.. Min lärare sa till ock med till mig "Ljug så att det låter bra" när vi skulle skriva reklam för skolan. Trots att jag som före detta bäckängit borde tycka illa om teknis så rekommenderar jag dig att välja den skolan. Eller någon helt annan otippad skola, bara inte bäckäng!! Dock ska du ju såklart gå på magkänsla så om det VERKLIGEN känns rätt så är det väl förmodligen rätt. Hoppas det går bra för dig! kram

Svar: Men ojdå, det lät ju inte så bra!! Jag tror att om man bara kommer in på den linjen man vill sen så blir det andra säkert bra med tiden, och det blir lite vad man gör det till. Har vänner som har gått både teknis och bäckäng och de säger att båda är bra, men det var tråkigt att det blev så för dig :( ska absolut gå på magkänslan! Tack för din kommentar!
Karolina

2013-01-16 @ 14:17:24
Postat av: melanie

gå på magkänslan! Önskar att jag gjorde det, jag valde en annan skola men nu har jag precis bytt till skolan jag hade bäst magkänsla om från början :)

Svar: Låter ju jättebra :)
Karolina

2013-01-16 @ 14:35:17
URL: http://mmifoto.blogspot.se
Postat av: mathilda-❤

Jag tänker såhär: jag vill ha en högskoleförbredande linje, i och med att jag inte vet va jag vill göra i framtiden, men jag har alltid varit intresserad av design, har sytt egna kläder, pysslat och folk har köpt det jag gjort, alltid tyckt det vart kul med kreativitet osv, därför ska jag gå design på bäckäng. Den är högskoleförbredande plus att man får göra det man tycker är kul och man får prova på hur det är med design om man vill hålla på med det i framtiden! Har också vart inne på samhäll journalistik, min syster går den och hon tycker den är hur bra som helst. Gå det du tycker verkar roligast, så du får tre roliga år! :)

2013-01-16 @ 15:06:07
URL: http://mathildajingnas.webblogg.se
Postat av: Hanna.

Jag känner en person som går på bäckäng och han verkar stortrivas. Jag själv har varit där två gånger och jag har fått ganska bra intryck. (:

2013-01-16 @ 16:24:10
Postat av: rebecca

hur gör man för att få det att stå 16 januari ist för 2013-01-16? :D

2013-01-16 @ 17:41:21
Postat av: Mikaella

Din blogg är sååååååå fin Karolina!!

Svar: taaack så himla mycket <3
Karolina

2013-01-16 @ 18:21:46
URL: http://mhbs.blogg.se
Postat av: Emma Gester

Både Teknis och Bäckäng är ju bra skolor, annars hade det ju inte varit så otroligt mycket elever på båda skolorna och jag tror att alla trivs otroligt bra men självklart kommer jag säga åt det att gå på Bäckäng för att det är min skola. Haha nej men det är verkligen supermysigt att gå där för det händer saker hela tiden. Rätt som det är så är det tårtrdekorerar tävling i cafeterian eller så finns det en kramruta i centralkapprummet där alla står och kramas. Jag har aldrig varit så nöjd över ett val som jag är över mitt gymnasieval :) Dock tror jag att du lär bli minst lika nöjd över att gå på Teknis om Ekonomi-linjen passar dig :) MEN HEJA BÄCKÄNG! :D

2013-01-16 @ 18:48:11
URL: http://vemkyssteemma.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag gick på magkänsla. Blev tillsagd flera gånger att välja linje och inte skola, och tillslut blev jag irriterad på alla som tjatade, allt jag ville gå var ju ändå på bäckäng så varför skulle jag ens fundera på andra skolor? Inför att börja var jag verkligen supertaggad trots att jag hade hört massa rykten om att "bäckängsandan har försvunnit", "det är inte som dom säger, det är inte så bra". och hela förra terminen ångrade jag verkligen mitt val Samhäll-beteende. Jag trivdes inte alls och höll nästan med ryktena om att den s.k. bäckängsandan var en myt. Jag gick och funderade på vad jag skulle byta till. Men när jag väl pratade om det med flera stycken på skolan så hjälpte dom mig verkligen. Jag förstod att det inte var bäckäng som det var något fel på, inte linjen heller utan bara att jag var så fruktansvärt skoltrött. När jag tänker efter var det nog en stor fördel för mig att jag gick på bäckäng när jag kände som jag kände. Där var det faktiskt något som drev mig vidare och fick mig att stanna kvar. Hade jag gått på en annan skola hade jag nog slutat för längesedan och jag vet ju att detta att gå beteende är vad jag egentligen vill. Bäckäng är verkligen en bra skola, och även om det är mycket plugg så är det en go skola att vara på när skoltröttheten väl gör sig påmind.
Btw. Samhäll-journalistik&författarskap var mitt andrahandsval.

2013-01-16 @ 19:15:28
URL: http://annajw.devote.se
Postat av: Anonym

Jag går andra året samhäll journalistik och författarskap och har du några frågor om linjen / bäckäng osv så är det bara att fråga på! :D Vet hur jobbigt det var att välja....

Svar: Jaha vad kul! :) trivs du bra? är du nöjd med linjen? :)
Karolina

2013-01-17 @ 10:53:34
Postat av: Gurkmannen

Så jävla het LOGO!!!

2013-01-17 @ 14:07:18
Postat av: amelíe

BÄCKÄNGBÄCKÄNGBÄCKÄNG!

2013-01-18 @ 09:51:09
URL: http://nattstad.se/ameliebjarsvik
Postat av: Karolina

Jag känner precis som du! Står mellan samhäll Europa & världen och ekonomi.. Samhäll och bäckäng har vägt över hela tiden, men efter jag var på teknis igår så blev jag riktigt sugen på ekonomi för linjen och kurserna verkade spännande och jag tycker det är kul med ekonomi.. Men samtidigt så kändes bäckäng bättre som skola och jag tror ändå att jag passar in bättre på samhäll.. Åh, det är så svårt! Men hoppas du blir nöjd med ditt val :)

2013-01-18 @ 13:54:39
Postat av: Frida

Säger som de flesta: gå på magkänslan! Och ta det lugnt, du har chans att ändra dig igen, valet nu är ju bara preliminärt (är ju i och för sig i från Värmland så vet inte hur det är hos er, men det borde ju vara lika) sen går det att byta även efter ett tag på programmet. Jag går själv i tvåan på naturvetenskapsprogrammet och det är två stycken i min klass som bytte program nu efter jullovet, så det är i princip aldrig för sent att ändra sig om det inte riktigt blir rätt. :) men hoppas att du hittar ett program och en skola som verkligen passar dig och lycka till! :) P.S gillar verkligen din blogg, keep it up! :)

2013-01-18 @ 22:58:33
URL: http://www.fridahagstrom.blogg.se
Postat av: Ellinor

Säger som de andra att gå efter magkänslan! Jag sökte i fredags och jag valde Bäckäng - naturvetenskap - ledarskap, naturvetenskap - problem lösning och sen samhäll - Europa världen :) hoppas du bestämmer dig och att det blir rätt val!! :)

2013-01-23 @ 20:04:06
URL: http://eeellaan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0