Önskeinlägg: b&a

Ett sånt här inlägg är nog ett av de mest efterfrågade här på bloggisen! Jag redigerar alltid mina bilder i photoshop + camera raw. Så tänkte gå igenom lite steg för steg hur jag för det mesta brukar redigera! Kommer inte gå in så detaljerat hur jag gör då jag somsagt gör olika på varje bild, men testa er fram och ge inte upp för att man inte lyckas en gång är ett tips!
 
Har ju redigerat i photoshop såå länge och man lär sig bara mer och mer med tiden vilket är jättebra & kul, kommer på nya saker hela tiden liksom. Men en sak som inte alla förstått kanske är att man gör olika redigeringar för varje bild, beroende på "ursprungs ljuset" (hur ljuset var när du tog själva bilden). Så mitt bästa tips när det gäller att fota är att fota när det är gott om ljus, helst mitt på dagen eller i sol så man slipper ha för högt ISO (så att bilden blir brusig) eller för liten slutartid (så den blir suddig).
 
 
För att få ljusa bilder då brukar jag redigera såhär..
Camera raw:
♥ Brukar för det mesta ändra vitbalansen (att man gör en bild varmare/kallare)
♥ Fortsätter sedan med att (för det mesta) ljusa upp bilden med hjälp av bl a. fyllnadsljus, kontrast, exponering. Kan hända att jag anänder mig av kurvor i camera raw också.
 
Photoshop:
♥ När jag har fixat till ljuset så att det ser ok ut brukar jag börja testa mig fram i photoshop. Vad som passar beroende på vad det är för bild osv. T ex om det är en outfit bild brukar jag försöka behålla färgerna så att de liknar den riktiga färgen i verkligheten så mycket som möjligt.
♥ Använder (nästan) alltid kurvor (curves på engelska ps) och även där får man testa sig fram väldigt mycket.
♥ Använder även nivåer (levels på engelska ps) för att justera ljuset lite.
♥ För att få en lite gulaktig känsla i bilden brukar jag för det mesta göra ett fyllningslager och ändra opaciteten & testa olika blandningslägen.
♥ Nu det sista har jag också använt mig mycket av intensitet/kontrast som en liten extra touch på slutet.
 
Tips!
♥ Om du bloggar och ska lägga upp bilden på din blogg och vill att bilden ska behålla kvalitén så beskär bilden till önskad storlek direkt i photoshop och spara den sedan via "spara för webb och enheter" så blir färgerna bra också! När du sedan laddar upp den på själva bloggen så ladda alltid upp den i den största storleken så förminskas den inte över nätet. Alltså ifall din bild är typ 801px bred så ladda upp den i 900px eller mer, för ifall du laddar upp den i 800px så försämras kvalitén.
♥ Våga testa dig fram! Testa med olika färger hit och dit, olika fyllningslager, mycket kontrast, lite kontrast, ändra opacitet på lager osv, man lär sig programmet bättre själv ifall man testar mycket olika grejer! :)
 
Lycka till!

Kommentarer
Postat av: Mikaella

s: Låter ju bra, du verkar också jättego. TACK Karolina! :D

2013-03-09 @ 07:49:30
URL: http://mhbs.blogg.se
Postat av: Gilda

Jag ser att du har en iphone 4/4s men hade du inte en iphone 5?

Svar: haha nej?:o har aldrig haft en femma ;)
Karolina

2013-03-09 @ 20:18:21
URL: http://gildabiagio.blogg.se
Postat av: Emma

Du har ju bakgrundsfärg på dina kommentarer, och så att det ser ut som "boxar". Hur gör man det, skulle vara tacksam om du förklarade :)

2013-03-10 @ 21:28:25
URL: http://emmakiviharju.blogg.se
Postat av: Natalie

Vad fina dina bilder blir!

2013-03-13 @ 13:14:04
URL: http://noctis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0